高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:广东自主招生网>>单招试题>>单招英语>>文章详情

2012年高考全国各地英语试题单项选择题大荟萃

来源:互联网

时间:2014-03-12

阅读数:636

扫码关注高职单招网

扫码关注大先生教育

2012北京卷
21[LC1] . —Look at those clouds!
—Don’t worry. ______ it rains, we’ll still have a great time.
A. Even if                B. As though             C. In case                 D. If only
22[LC2] . By the time you have finished this book, your meal ______ cold.
A. gets                   B. has got         C. will get                D. is getting
23[LC3] . One learns a language by making mistakes and ______ them.
A. corrects                B. correct               C. to correct              D. correcting
24[LC4] . Jerry did not regret giving the comment but felt ______ he could have expressed it differently.
A. why                  B. how                  C. that                    D. whether
25. George said that he would come to school to see me the next day, but he ______.
A. wouldn’t              B[LC5] . didn’t                C. hasn’t                  D. hadn’t
26. When deeply absorbed in work, ______ he often was,he would forget all about eating or sleeping.
    A. that                   B[LC6] . which                C. where                  D. when
27. _______ with care, one tin will last for six weeks.
A. Use                         B. Using                      C[LC7] . Used                      D. To use
28. Many people have donated that type of blood; however, the blood bank needs _____.
A. some                B. less                         C. much                      D[LC8] . more
29. — Have you heard about that fire in the market?
— Yes, fortunately no one _____.
A. hurt                        B[LC9] . was hurt                 C. has hurt                   D. had been hurt
30. Our friendship _____ quickly over the weeks that followed.
A. had developed                        B. was developing
C. would develop                       D[LC10] . developed
31. ______ at the door before you enter my room, please.
A[LC11] . Knock                 B. Knocking                C. Knocked                  D. To knock
32. Birds’ singing is sometimes a warning to other birds _________away.
    A[LC12] . to stay            B. staying            C. stayed             D. stay
33. We ______ the difficulty together, but why didn’t you tell me?
A. should face                                   B. might face
C[LC13] . could have faced                        D. must have faced
34. Do you think this shirt is too tight ____ the shoulders?
A. at                           B. on                           C. to                           D[LC14] . across
35. Don’t handle the vase as if it ____ made of steel.
A. is                            B[LC15] . were                           C. has been                  D. had been
Key: 21. ACDCB       26. BCDBD       31. AACDB
2012上海春招
25. A huge amount of money has been spent ________ the new bridge.
    A. in              B.[LC16]  on               C. with               D. for
26. They don't come to the book club any more, for ________reasons or other.
    A[LC17] .' some           B. all               C. either              D. both
27. You _____ bring your identification when you open a bank account.
    A. may            B. can               C[LC18] . must              D. will
28. After the accident, we are _______ concerned with the safety of school buses than we used to be.
    A. little           B. less               C. much              D[LC19] . more
29. Before I began this job, I ________ a baby sitter for two years.
    A.[LC20]  have been       B. was               C. would be           D. had been
30. The diamond mine _______ accidentally by a little boy when he was playing hide-and-seek.
    A. discovered      B.[LC21]  was discovered      C. has been discovered  D. would discover
3 I. Tom looked upon the test as an obstacle _____ his classmates regarded it as a challenge.
    A[LC22] . while           B. because            C. unless             D. if
32. People have learnt the importance of keeping a balanced diet _____  their nutritional needs.
    A. satisfy         B. satisfied             C.[LC23]  to satisfy          D. having satisfied
33. Once ______, Jo devoted her life to looking after children and being a full-time homemaker.
    A. having married  B. being married        C. marrying           D[LC24] . married
34. _____ you take a photo, you should always check the position of the sun.
    A[LC25] . Before         B. After               C. Because            D. Though
35. Despite the fact _____  they lacked food, the explorers continued towards the goal.
    A. which          B[LC26] . that               C. what              D. whether
36. Sailing across the ocean alone was an achievement _______ took courage.
    A. what            B. who              C.[LC27]  which             D. where
37. __________ a wet football can hurt your foot if you are not careful.
    A. [LC28] Kicking         B. Kicked            C. Having kicked      D. Kick
38. It was not until 1920 _________American women had the chance to vote in national elections.
    A. when           B[LC29] . that                C. where            D. which
39. Portable videophones will show us _______ is happening at the other end of the line.
    A. which           B.[LC30]  what              C. how               D. why
40. Big companies usually have a lot of branch offices _______ in different parts of the world.
    A. to have operated  B. be operated         C[LC31] . operating           D. having operated
Key: 25.B  26.A  27. C   28.D   29. D  30. B   31.A   32.C   33.D  34.A 
35.B    36.C    37.A    38.B    39.B  40.C
2012天津卷
1. ---Can I have a day off tomorrow, Mr. Johnson?
---__________. I can manage without you.
  1. Forget it   B. I’m afraid not    C. It depends             D. Of course
2. The letters for the boss______ on his desk but he didn’t read them until three later.
  1. were put   B. was put        C. put    D. has put
3. You were working too hard. You’d better keep a ________between work and relaxation.
  1. Promise   B. lead             C. balance                          D. diary
4. The dog may be a good companion for the old. _______, the need to take it for walk s may be a disadvantage.
  1. Besides.    B. However     C. Therefore                      D. Instead.
  1. ---You have to believe in yourself. No one else will, if you don’t.
---__________. Confidence is really important.
  1. It’s not my cup of tea          B. That’s not the point        
C. I don’t think so                 D. I couldn’t agree more
6. Only after Mary read her composition the second time_________ the spelling mistake.
  1. did she notice                     B. she noticed                    C. does she notice          D. she has noticed
7. I wish to thank Professor Smith, without_______help I would never have got this far.
  1. who                                 B. whose                           C. whom                       D. which
8. It’s quite warm here; we __________turn the heating on yet.
  1. couldn’t                            B. mustn’t                         C. needn’t                    D. wouldn’t
9. It doesn’t matter _________you turn right or left at the crossing ---both roads lead to the park.
  1. Whether    B. how           C. if                                 D. when
  1. The secretary arranged a(n)___________time and space for the applicants to have an interview.
A. important   B. spare         C. public                           D. convenient
11. He got up late and hurried to his office, _________the breakfast untouched.
  A. left     B. to leave            C. leaving                          D. having left
12. The three of us ___________around Europe for about a month last summer.
     A. travelled     B. have travelled    C. had travelled      D. travel
13. Parents and children should communicate more to ________the gap between them so that they can understand each other better.
  1. open    B. narrow            C. widen                            D. leave
14. Everything was placed exactly ___________he wanted it for the graduation ceremony.
     A. while    B. when              C. where                            D. though
15. We wouldn’t have called a taxi yesterday if Harold __________us a ride home.
     A. didn’t offer    B. wouldn’t offer      C. hasn’t offered    D. hadn’t offered
Key: 01---05 DACBD           06---10 ABCAD                      11---15 CABCD
2012重庆卷
21.-John, when shall we meet again, Thursday or Friday?
  -_________.I’ll be off to London then.
 A. Either          B. Neither          C. Both           D. None
22.-kevin,you look worried. Anything wrong?
  -Well, I____ a test and I’m waiting for the result.
 A. will take           B. took         C. had taken      D. take
23.______to work overtime that evening, I missed a wonderful film.
 A. Having been asked    B. To ask     C. Having asked  D. To be asked
24.Sam has been appointed _______ manager of the engineering department to take ____ place of George.
 A. /,/            B. the,/          C the the        D./, the
25.-____you interrupt now? Can’t you see I’m on the phone?
  -Sorry Sir, but it’s urgent.
 A. Can          B. Should       C. Must         D. Would
26.-The Modern Art Exhibition in the City Museum has been cancelled.
  -Oh, no!______.
  A. It’s a pity    B. It doesn’t matter    C.I knew it already  D. It’s not interesting at all
27. Food supplies in the flood-stricken area ______.We must act immediately before there’s left.
A. have run out     B. are running out     C. have been run out    D. are being run out
28. We’re having a meeting in half an hour. The decision ______ at the meeting will in the future of our company.
A. to be made   B. being made    C. made       D. having been made
29. Sales director is a position ______ communication ability is just as important as sales
A. which        B. that            C. when      D. where
30. —Coach, can I continue with the training? 
—Sorry, you can’t ______you haven’t recovered from the knee injury.
A. until           B. before         C. to consider       D. unless
31. Before you quit your job, ______how your family would feel about your decision.
A. consider   B. considering      C. to consider     D. considered
32. It was 80 years before Christopher Columbus crossed the Atlantic______ Zheng sailed to East Africa
A. when            B. that             C. after           D. since
33. The headmaster will not permit the change in the course, nor______ it a thought.
A. does he even given   B. he even gives     C. whether        D. he will even given
34. Evidence has been found through years of study______ children’s early sleeping problem likely to continue when they grow up.
A. why          B. how             C. whether          D. that
35. —Look, here comes your dream girl. Invite her to dance.
—______W hat if she refuses me?
A.I don’t know        B. Why me?        C. With pleasure      D. So what?
Key:  21.B  22.B  23.A  24.D  25.C  26.A  27.B  28.A  29.D  30.C 
31.A  32.B  33.C  34.D  35.A
2012全国卷I
21. ---Which one of these do you want?
   ---       . Either will do.
A. I don't mind      B. I'm sure   C. No problem      D. Go ahead
 
22. Sarah looked at       finished painting with          satisfaction.
A.不填;a    B. a; the    C. the; 不填   D. the; a
23. "Life is like walking in the snow", Granny used to say, "because every step       ”
A. has shown        B. is showing    C. shows            D. showed
24. It is by no means clear _______the president can do to end the strike.
    A. how       B. which      C. that      D. what
25. I don't believe we've met before,         I must say you do look familiar.
A. therefore    B. although     C. since         D. unless
26. The result is not very important to us, but if we do win, then so much _______.
A. the best         B. best       C. better           D. the better
27. Mary is really good at taking notes in class. She can    almost every word her teacher says.
    A. put out        B. put down   C. put away      D. put together
28. The party will be held in the garden, weather        .
A. permitting       B. to permit   C. permitted        D. permit
29. This restaurant wasn't        that other restaurant we went to.
   A. half as good as               B. as half good as
   C. as good as half               D. good as half as
30. I          use a clock to wake me up because at six o'clock each morning the train comes by my house.
A. couldn't          B. mustn't     C. shouldn't       D. needn't[来源:21世纪教育网]
31. Larry asks Bill and Peter to go on a picnic with him, but        of them wants to, because they have work to do.
A. either       B. any[来源:21世        C. neither      D. none
32. Film has a much shorter history, especially when_      such art forms as music and painting.
A. having compared to               B. comparing to
C. compare to                      D. compared to
33. I had been working on math for the whole afternoon and the numbers      before my eyes.
A. swim      B. swum     C. swam      D. had swum
34. You have to move out of the way        the truck cannot get past yo u.
A. so        B. or      C. and          D. but
35. If she doesn't want to go, nothing you can say will         her.
A. persuade        B. Promise     C. invite       D. support
Key: 21. ACCDB    26. DBAAD     31. CDCBA
2012安徽卷
21. Carl is studying       food science at college and hopes to open up     meat  processing factory of his own one day.
A. / ; a        B. / ;the      C. the ; a        D. the ; the  
22.——May I help you? You seem to be having some problems.
   ——       , thanks. I think I can manage.
  A. All right         B. No problem     C. It’s all right       D. There’s no way
23. Interest is as      to learning as the ability to understand, even more so.
 A. vital        B. available     C. specific       D. Similar
24. I remembered       the door before I left the office, but forgot to turn off the lights.
  A. locking         B. to lock      C. having locked       D.  to have locked
25. You can chang your job, you can move house,but friendship is meant to be       life.
  A. of        B. on     C.  to       D.   For
27.The limits of a person’s intelligence,generally speaking, are fixed at birth, but      
  he reaches these limits will depend on his environment.
 A. where        B. whether     C.  that     D.   why
28. The athlete's years of hard training      when she finally won the Olympic gold medal.
 A. went on       B. got through          C. paid off       D. ended up 
29. Alot of language learning,    has been discovered, is happening in the first year of life, so parents should talk much to their children during that period.
A. as            B. it                 C. which          D. This
30. When      for his views about his teaching job, Philip said he found it very interesting and rewarding.  
A. asking         B. asked             C. having asked     D. to be asked
31. Grace doesn't want to move to New York because she thinks if she          there, she wouldn't be able to see her parents very often.
A. lives            B. would live          C. having asked       D. Were to  live
32. —I love the Internet. I've come to know many friends on the Net.
   —        . Few of them would become your real friends.
A. That’s for sure                 B. It’s not the case
C. I couldn't agree more            D. I’m pleased to know that
33. Wal-Mart, which is one of the largest American supermarket chains,          some of its store open 24 hours on Mondays through Saturdays.
A. keeps             B. keep              C. have kept           D. had kept
34.Queen Elizabeth Ⅱis often to be richest woman in the world.         , her personal   wealth seems rather small.
A. Besides      B. Otherwise       C. However           D. Altogether
35. After school we went to the reading-room to do some reading, only to be told that it       .
A. was decorated                              B. had decorated
C. had been decorating                         D. was being decorated 
Key: 21. A C A B D    26. D B C A B    31. D B A C D
2012福建卷
21.   — What are you going to do this weekend?
    — _____. If time permits, I may go to Shanghai with my friends.
       A. Don't mention it              B. It doesn't matter       C. Forget it                   D. It depends
22.   — Have you figured out how much the trip will cost? —$4,000, or _____ like that.
       A. anything                         B. everything                C. something                D. nothing
23.   The air quality in the city, ___ is shown in the report, has improved over the past two months.
       A. that                                B. it                             C. as                            D. what
24.   — When did the computer crash?
    — This morning, while I ______ the reading materials downloaded from some websites.
       A. have sorted               B. was sorting        C. am sorting                       D. had sorted
25.   — Why do you choose to work in an international travel agency?
    — Well, you know, English is my _____. So it is my best choice.
       A. strength                          B. talent                       C. ability               D: skill
26.   China has been pushing the reform of public hospitals ____all its citizens.
       A. in charge of                     B. for the purpose of     C. in honor of        D. for the benefit of
27.   Anyone, whether he is an official or a bus driver, should be _____respected.
       A. especially                        B. equally                     C. naturally           D. normally
28.   China recently tightened its waters controls near the Huangyan Island to prevent Chinese
fishing boats from ______in the South China Sea.
       A. attacking                  B. having attacked          C. being attacked          D. having been attacked
29.   You had better _____some time every day for sports so that you can keep yourself energetic.
       A. set aside                          B. take up                     C. put away                  D. give out
30.   It is hard for the Greek government to get over the present difficulties ____ it gets more financial support from the European Union.
       A. if                                          B. unless               C. because                    D. since
31.   We lost our way in that small village, otherwise we ____ more places of interest yesterday.
       A. visited                     B. had visited         C. would visit                      D. would have visited
32.   — Can you lend me the book Gone with the Wind? 21世纪教育网
       — Sorry. I returned it to the library just now. Maybe it is still ____.
       A. available                         B. affordable                C. acceptable         D. valuable
33.   Nothing is so easy as _____ parents to raise their expectations of their children too high.
       A. of                                   B. to                            C. by                           D. for
34.   Pressed from his parents,and _____that he has wasted too much time, the boy is determined to stop playing video games.
       A. realizing                         B. realized                    C. to realize           D. being realized
35.   We promise _____attends the party a chance to have a photo taken with the movie star.
       A. who                                B. whom                      C. whoever            D. whomever
Key: 21. D     22. C      23.   C     24. B      25.   A     26. D      27.   B     28. C      29. A     
30. B    31. D     32. A      33.   D     34. A      35.   C
2012
21. We’ve had a good start, but next, more work needs _____to achieve the final success.
A. being done              B. do                           C. to be done               D. to do
22. Don’t worry. The hard work that you do now ______later in life.
A. will be repaid          B. was being repaid      C. has been repaid        D. was repaid
23. Time, ________ correctly, is money in the bank.
A. to use                      B. used                        C. using               D. use
24. Bicycling is good exercise; _______, it does not pollute the air.
A. nevertheless             B. besides                    C. otherwise          D. therefore
25. Close the door of fear behind you, and you _____ the door of faith open before you.
A. saw                         B. have seen                 C. will see            D. are seeing
26. Everyone in the village is very friendly. It doesn’t matter ____you have lived there for a short or a long time.
A. why                        B. how                         C. whether             D. when
27. "The moment _____soon," he thought to himself, waiting nervously.
A. came           B. has tome          C. was coming     D. is coming
28.  _____I always felt I would pass the exam, I never thought I would get an A.
A. While            B. Once             C. If             D. Until
29. Sorry, I am too busy now. If I _____ time, I would certainly go for an outing with you.
A. have had          B. had had           C. have           D. had
30. It was not until I came here _____I realized this place was famous for not only its beauty but also its weather.
A. who              B. that               C. where           D. before   
31. The lecture, _____at 7:00 pm laze night, was followed by an observation of the moon with telescopes.
A. starting            B. being started   C. to start         D. to be started
32.        hard you try, it is difficult to lose weight without cutting down the amount you eat.
A. However         B. Whatever        C. Whichever        D. Whenever
33. -I remember you were a talented pianist at college. Can you play the piano for me?
- Sorry, I        the piano for years.
A. don't play         B. wasn't playing     C. haven't played    D. hadn't played
34. Care of the soul is a gradual process _____even the small details of life should be considered.
A. what             B. in what           C. which           D. in which
35. All the scientific evidence      that increasing use of chemicals in farming _____ damaging our health.
A. show; are          B. shows; are         C. show; is        D. shows; is
Key: 21.C ABBC    26. C DADB    31. A ACD D

2012江苏卷

21. — Can I help you with it?
— I appreciate your _______, but I can manage it myself.
A. advice     B. question     C. offer     D. idea
22. After the flooding, people were suffering in that area, _______urgently needed clean water,
medicine and shelter to survive.
A. which      B. who       C. where     D. what
23. Sophia waited for a reply, but _______came.
A. either      B. another     C. neither    D. none
24. — Don’t worry, Mum. The doctor said it was only the flu.
—_______! I’ll tell Dad there’s nothing serious.
A. What a relief    B. Congratulations    C. How surprising    D. I’m so sorry
25. There is little doubt in your mind that he is innocent, _______?
A. is there        B. isn’t there        C. is he            D. isn’t he
26. — OK, I’ve had enough of it. I give up.
— You can’t _______your responsibilities.
A. run off with      B. run up against      C. run out of      D. run away from
27. The notice came around two in the afternoon_______ the meeting would be postponed.
A. when          B. that         C. whether D. how
28. Days later, my brother called to say he was all right, but _______say where he was.
A. mustn’t       B. shouldn’t    C. wouldn’t      D. mightn’t
29. — Thank God you’re safe!
— I stepped back, just _______ to avoid the racing car.
A. in time         B. in case        C. in need         D. in vain
30. One’s life has value _______ one brings value to the life of others.
A. so that         B. no matter how   C. as long as      D. except that
31. _______an important decision more on emotion than on reason, you will regret it sooner or later.
A. Based         B. Basing          C. Base          D. To base
32. The manager is said to have arrived back from Paris where he _______ some European business partners.
A. would meet    B. is meeting         C. meets        D. had met
33. — Honey, the cat’s stuck in the tree. Can you turn off the TV and get a ladder. . . ?
— Oh, it jumped off. _______.
A. Never mind    B. All right          C. No problem     D. Take care
34. The president hopes that the people will be better off when he quits than when he_______.
A. has started     B. starts            C. started           D. will start
35. — Happy birthday!
— Thank you! It’s the best present I _______ for.
A. should have wished  B. must have wished  C. may have wished     D. could have wished
Key: 21. C 22. B 23. D 24. A 25. A 26. D 27. B 28. C 29. A 30. C
31. B 32. D 33. A 34. C 35. D
2012江西卷
21.The Smiths don’t usually stay at         hotels, but last summer they spent a few days at a very nice hotel by ________ sea.
       A./; a                         B.the; the                   C./; the                      D.the; a
22.We        have bought so much food now that Suzie won’t be with us for dinner.
       A.may not                  B.needn’t                   C.can’t                      D.mustn’t 
23.My brother would like to buy a good watch but       was available from that shop.     A.nothing    B.none  C.no one       D.neither
24.I’ve        the habit of calling in on my grandparents on my way home from school.
       A.come into               B.gone into                C.got into                  D.run into
25.It suddenly occurred to him       he had left his keys in the office.
       A.whether                  B.where                     C.which                     D.that
26.--Look! Somebody       the sofa.
    --Well, it wasn’t me. I didn’t do it.
       A.is cleaning              B.was cleaning           C.has cleaned             D.had cleaned
27.--Have you paid? What’s my share of the bill?
    --       . It wasn’t very much.
       A.Don’t worry about it.                                  B.It’s my share          
C.None of your business.                                D.It’s up to you.
28.By 16:30,        was almost closing time, nearly all the paintings had been sold.
       A.which                     B.when                      C.what                       D.that
29.You’d better write down the phone number of that restaurant for future      .
       A.purpose                  B.reference                C.progress                  D.memory
30.We were all agreed that the cottage would      a perfect holiday home for the family.
       A.make                      B.turn                        C.take                        D.have
31.You can borrow my car        you promise not to drive too fast.
       A.unless                    B.even if                    C.in case                    D.as lone as
32.Never before      seen anybody who can play tennis as well as Robert.
       A.had she                   B.she had                   C.has she                   D.she has
33.Having finished her project, she was invited by the school      to the new students.
       A.speaking                 B.having spoken         C.to speak                  D.to have spoken
34.He seems to be giving the impression that he didn’t enjoy himself in Paris.         , he had a wonderful time.
       A.Above all               B.What’s more           C.As a result              D.On the contrary
35.John has really got the job because he showed me the official letter        him it.
       A.offered                   B.offering                  C.to offer                   D.to be offered
 
Key: 21—25 CBBCD    26—30 CAABA    31—35 DCCDB   
 
2012辽宁卷
21. I woke up with      bad headache, yet by      evening the pain had gone.
A. the; the         B. the; an        C. a; the          D. a; an
22. We used to see each other       , but I haven’t head from him since last year.
A. especially       B. regularly      C. particularly     D. approximately
23. — I’m terribly sorry to interrupt, but may I use your phone? It’s rather urgent.
— Yes,      .
   A. with pleasure             B. no burry        
C. it doesn’t matter           D. of course
24. One of our rules is that every student       wear school uniform while at school.
A. might         B. could        C. shall         D. will
25. The old couple often take a walk after supper in the park with their pet dog       them.
 A. to follow         B. following        C. followed         D. follows
26. Rod loves      clocks.  However, he never manages to put them together again.
A. taking apart                   B. giving away        
C. making up                    D. turning off
27. The Well Hotel stands in a quiet place       the main road at the far end of the lake.
   A. to         B. for         C. off        D. out
28. If you’re buying today’s paper from the stand, could you get       for me?
A. one          B. such         C. this          D. that
29. This machine is very easy     . Anybody can learn to use it in a few minutes.
   A. operating     B. to be operating  C. operated     D. to operate
30. Leave your key with your neighbor      you lock yourself out one day.
 A. as long as          B. even though        C. in case         D. as if
31. I feel so excited! At this time tomorrow morning I       to Shanghai.
A. will be flying              B. will fly       
C. have been flying            D. have flown
32. Not until he retired from teaching three years ago       having a holiday abroad.
A. he had considered           B. had he considered        
C. he considered              D. did he consider
33. Jack is a great talker. It’s high time that he          something instead of just talking.
   A. will do           B. has done        C. do        D. did
34. The newcomer went to the library the other day and searched for         he could find about Mark Twain.
    A. wherever         B. however       C. whatever       D. whichever
35. Mum, I was wondering if you could lend me a few dollars until I           on Friday.
    A. get paid         B. got paid       C. have paid      D. had been paid
Key: 21. CBDCB       26. ACADC     31. ADDCA
2012山东卷
21. When you are done with the book, just give it to Lucy or Helen or __________.
A. whoever                     B. wherever                  C. whatever          D. however
22. — Sorry I’m late. I got stuck in traffic.
   — _________. You’re here now. Come in and sit down.
A. You are welcome        B. That’s right       C. I have no idea    D. Never mind
23. Maria has written two novels, both of ________ have been made into television series.
A. them           B. that           C. which      D. what
24. My first _______ of him was that he was a kind and thoughtful young man.
A. expression           B. attention            C. satisfaction      D. impression
25. It doesn’t matter ________ you pay by cash or credit card in this store.
A. how             B. whether                    C. what          D. why
26. George returned after the war, only _______ that his wife had left him.
A. to be told            B. telling              C. being told                 D. told
27. He smiled politely ______ Mary apologized for her drunken friends.
A. as                B. if              C. unless                      D. though
28. After Jack had sent some e-mails, he _______ working on his project.
A. had started                 B. has started                      C. started              D. starts
29. Being able to afford _______ drink would be ______ comfort in those tough times.
A. the; the                      B. a; a                  C. a; 不填                    D. 不填;a
30. If we _______ adequate preparations, the conference wouldn’t have been so successful.
A. haven’t made              B. wouldn’t make          C. didn’t make      D. hadn’t made
31. — I don’t know about you, but I’m sick and tired of this weather.
   — _________. I can’t stand all this rain.
A. I don’t care                B. It’s hard to say          C. So am I             D. I hope not
32. A number of high buildings have arisen _______ there was nothing a year ago but ruins.
A. when                   B. where                      C. before                      D. until
33. Be _______ — you can’t expect me to finish all this work in so little time.
A. reasonable                  B. confident                  C. creative                   D. grateful
34. The manager was concerned to hear that two of his trusted workers ______.
A. will leave            B. are leaving               C. have left            D. were leaving
35. After completing and signing it, please return the form to us in the envelope ________.
A. providing            B. provided           C. having provided       D. provide
Key: 21-25 ADCDB   26-30 AACBD     31-35 CBADB
2012陕西卷
11.An agreement seems to be impossible because the majority of the committee members are ______________ it.
       A . against           B. for            C .to             D. with
12. The basketball coach, as well as his team, ______interviewed shortly after the match for their outstanding performance.
       A. were         B. was           C. is              D. are
13. No matter where he is, he makes _____a rule to go for a walk before breakfast.
       A. him                 B this            C. that           D. it
14. It is the third time that she has won the race, ______ has surprised us all.
       A. that                  B. where        C.    which             D.  what
15. ________ in a long queue, we waited for the store to open to buy a New iPad .
       A. Standing          B. To stand           C.   Stood             D. Stand
16. —I’m sorry for being late. I should have phoned you earlier.
       —_________. I’ve just arrived.
       A. That’s no trouble                                  B. You are welcome
       C. That’s all right                                      D. You can never tell
17. If may car _______more reliable, I would have driven to Lhasa instead of flying last summer.
       A. was           B. had been           C. should be          D. would be
18. Hot _______the night air was, we slept deeply because we were so tired after the long journey.
       A. although           B. as             C. while                      D. however
19. He had to pause from time to time to wipe the sweat from his forehead, because the air-conditioning system ___________.
       A. broke in           B. broke up           C. broke out          D. broke down
20. As many five courses are provided, and you are free to choose ______ suits you best.
       A whatever            B. whichever         C. whenever          D. wherever
21. —The trip shouldn’t take more than an hour.
   —_______.Tt is at least two hours.
   A. I guess so                          B. That’s it
C. You must be joking                  D. It depeds
22. If he takes on this work, he will have no choice but ______ an even greater challenge.
A. meets    B. meeting   C. meet      D. to meet
23. I______ thank you too much for all your help to my son while we were away from home.
   A. won’t     B. can’t     C. can       D. will 
24. —Can I call you back at two o’clock this afternoon?
   —I’m sorry, but by then I______ to Beijing. How about five?
A. fly        B. will fly   C. will be flying    D. am flying
25. All the photographs in this book, _______ stated otherwise, date from the 1950s.
A. unless    B. until    C. once    D. if
Key: 11. A B D C A   16. C B B D B   21. C D B C A
2012四川卷
1. —Excuse me. How much is the shirt?
— _______.
A. Extra Large     B. 50 each      C. It sells well      D. Altogether there are 5
2. New technologies have made ____ possible to turn out new products faster and at a lower cost.
A. that            B. this          C. one            D. it
3. —Goodbye, John. Come back again sometime.
—Sure. ______.
A. I did           B. I do           C. I shall           D. I will
4. At school, some students are active ______ some are shy, yet they can be good friends with one another.
A. while          B. although        C. so               D. as
5. This is not my story, nor ______ the whole story. My story plays out differently.
A. is there          B. there is         C. is it             D. it is
6. Tom took a taxi to the airport, only _____ his plane high up in the sky.
A. finding          B. to find          C. being found      D. to have found
7. The hotel is almost finished, but it _____ needs one or two weeks to get ready for guests.
A. only            B. also             C. even           D. still
8. I looked up and noticed a snake ______ its way up the tree to catch its breakfast.
A. to wind          B. wind            C. winding        D. wound
9. —Did you catch what I said?
—Sorry. I ______ a text message just now.
A. had answering     B. have answered    C. would answer    D. was answering
10. If you happen to get lost in the wild, you’d better stay ______ you are and wait for help.
A. why               B. where            C. who          D. what
11. They are living with their parents for the moment because their own house ____.
A. is being rebuilt     B. has been rebuilt      C. is rebuilt      D. has rebuilt
12. Before driving into the city, you are required to get your car ____.
A. washed            B. wash              C. washing       D. to wash
13. In our class there are 46 students, _____ half wear glasses.
A. in whom           B. in them            C. of whom        D. of them
14. This training program can give you a lift at work, ____ increase your income by 40%.
A. as well as          B. so long as          C. so much as      D. as soon as
15. He will come to understand your efforts sooner or later. It’s just a matter of _____.
A. luck               B. value              C. time           D. fact
16. I make $2,000 a week, 60 surely won’t make ______ difference to me.
A. that a big            B. a that big          C. big a that       D. that big a
17. Scientists study ____ human brains work to make computers.
A. when              B. how                C. that           D. whether
18. We are said to be living in ____ Information Age, ____ time of new discoveries and great changes.
A. an; the             B. 不填; the            C. 不填; a        D. the; a
19. I got close enough to hear them speaking Chinese, and I said “Ni Hao” just as I ____ do in China.
A. must               B. might               C. can            D. should
20. It’s surprising that your brother _____ Russian so quickly—he hasn’t lived there very long.
A. picked up           B. looked up          C. put up         D. made up
Key: 1. BDDAC    6. B DC D B  11. A A C AC  16. DB D BA
2012浙江卷
1. — Is there anything else to discuss?
—_____________. I guess.
A. Not at all        B. No, that's all    C. Yes, I'm sure    D. Yea, of course
2. The development of industry has been_______ gradual process throughout _______ human existence, from stone tools to modern technology.
A. 不填, the        B. the; a                C. a; 不填             D. a; a
3.    No matter how bright a talker you are, there are times when it's better       silent.
A. remain            B. be remaining     C. having remained D. to remain
4.    I made a promise to myself______       this year, my first year in high school, would be different.
A. whether       B. what                 C. that                   D. how
5.    Studying Wendy's menu, I found that many of the items are similar to______ of McDonald's.
A. those             B. ones                 C. any                   D. all
6.           all the animals I've ever had, these two dogs arc the most sensitive to the spoken word.
A. From            B. Of                    C. For                   D. With
7.    Your___ as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how you learn.
A. operation       B. growth              C. performance      D. character
8.    I think Tom, as the head of a big department, should cither study regularly or______      his job.
A. quits             B. to quit              C. quitting             D. quit
9.    We live in an age__ more information is available with greater ease than ever before.
A. why              B. when                C. to whom            D. on which
10.   The research lacks__ evidence, and therefore, its conclusions are doubtful.
A. solid            B. fierce                C. severe               D. potential
11.   "It's a such nice place," Mother said as she sat at the table________ for customs.
A. to be reserved   B. Living reserved   C. reserving   D. reserved
12. According to scientists, our mental abilities begin to______  from the age of 27 after reaching the highest level at 22.
A. differ           B. shrink               C. fail                    D. decline
13. Peter had intended to take a job in business, but _____  that plan after the unpleasant experience in Canada in 2010.
A. had abandoned   B. abandoned C. abandon            D. will abandon
14. Brown said he was by no means annoyed;_____ he was glad to be able to make himself clearly understood.
A. all in all           B. for one thing       C. on the contrary    D. by the way
15. Armed with the information you have gathered, you can_______ preparing your business plan.
A. set out             B. set about             C. set off                D. set up
16. — Alvin, are you coming with us?
— I'd love to, but something unexpected .
A. has come up    B. was coming up     C. had come up       D. would come up
17. Ellen was a painter of birds and of nature, _____, for some reason, had withdrawn from all human society.
A. which              B. who                   C. where                 D. whom
18. Mike was usually so careful, ______this time he made a small mistake.
A. yet                  B. still                    C. even                   D. thus
19. Had they known what was coming next, they________ second thoughts.
A. may have         B. could have          C. must have had   D. might have had
20. — I'm going to San Francisco for a couple of days.
— ___ . I wish I could get away for a while.
A. It doesn't matter    B. Forget it     C. I really envy you    D. I can't agree more
Key: 1. BCDCA   6. BCDBA   11. DDBCB   16. ABADC

 [LC1]短语
 [LC2]时态
 [LC3]非谓-动名词
 [LC4]宾从
 [LC5]时态,省略
 [LC6]定从
 [LC7]非谓-过分
 [LC8]逻辑
 [LC9]时态,被动
 [LC10]时态
 [LC11]祈使
 [LC12]非谓-不定式
 [LC13]虚拟-情态
 [LC14]介词
 [LC15]虚拟-条件
 [LC16]短语,介词
 [LC17]代词
 [LC18]情态
 [LC19]逻辑
 [LC20]时态
 [LC21]时态,被动
 [LC22]连词
 [LC23]非谓-不定式
 [LC24]非谓-过分
 [LC25]连词
 [LC26]同位
 [LC27]定从
 [LC28]非谓-动名词
 [LC29]强调
 [LC30]宾从
 [LC31]非谓-现分
免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

相关新闻

广东自主招生网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 广东自主招生网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市渝北区嘉州协信中心B栋9层(重庆教育考试院旁)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: